torsdag 5 november 2009

Bärböcker

Har just läst den första i Eva Swedenmark och Annica Wennströms bär-serie, Smultron och svek. Böckerna handlar om familjen runt restauranten La Stella i Östersund. La Stella ägs av Mario, som är gift med Liselott och de har barnen Sandra och Elias tillsammans. Mario kommer från Italien, men har glatt välkomnats in i Liselotts familj som består av mamma Anita, pappa Börje, brorsan Håkan och hans fru Anne samt systern Linda som arbetar som flygvärdinna och sällan är hemma. Och så Liselotts bästa väninna Susanne som räknas som en i familjen.

Så ser familjen ut i början av Smultron och svek, men den förändras under bokens gång. Liselott känner sig osynlig, hon arbetar på en resebyrå i stan tillsammans med Susanne, men hemma är det ändå hon som får sköta all markservice eftersom Mario sällan är hemma. Det känns som att alla tar henne för given utan att uppskatta det hon gör. Som titeln skvallrar om så finns där ett stort svek som förändrar Liselotts liv. Men livet förändras inte bara för Liselott, utan för alla i familjen kring La Stella...

Jag misstänker att familekonstellationerna kommer att förändras även i de efterföljande böckerna Vinbär och vemod, Hallon och hat samt Lingon och lust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar