fredag 20 november 2009

Erik Wiklund på besök

I dag har vi haft Erik Wiklund på besök på bibliotekets kunskapsfrukost för kommunanställda. Erik berättade om sin roman Breven till Kristina - en förbjuden kärlek, som han skrev som projektarbete sista året i gymnasiet. Om romanen skriver Erik på sin hemsida:

"Romanen är en specifik historia baserad på 18 kärleksbrev från 1920-talet som hittats på Hälsingegården Söroms trossbotten i Tranberg. Romanen innehåller alla de arton brev som hittats och handlar om Kristina, en 30 årig kvinna boende med hennes man Per och hennes tre barn, Helge, Henning och Viola. Men hennes kärlek tillhörde någon annan, hennes granne som levde strax ovanför hennes gård på bergets sluttning, Albert. I romanen får vi följa Kristinas svåra väg att dölja sin kärlek till Albert och deras beundransvärda brev om kärlekens oanade kraft. I Boken ges skildringar av seder och bruk från en hälsingegårds vardagsliv. På gården händer det mycket. Ett tragiskt dödsfall, någon lämnar gården och rykten sprids med vindens fart. Men skulle Kristina få ett liv med Albert? Vad skulle i så fall hända med barnen? Och lämnade Kristina sitt gamla liv för ett liv med sitt livs käraste?"

Breven till Kristina finns nu att köpa i ny inbunden upplaga.

Just nu har vi en utställning på Edsbyns bibliotek där kopior på orginalbreven samt bilder på Kristina och hennes familj visas för första gången för allmänheten, kom och titta!

Nu håller Erik på att skriva en ny roman som ska handla om 1600-talets häxprocesser, spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar