fredag 9 april 2010

Wij Trädgårdar - en vision i Ockelbo

Text: Lars Krantz
Foto: Pernilla Hed

I Wij Trädgårdar i Ockelbo har många drömmar blivit verklighet. I spetsen finns trädgårdsmästaren Lars Krantz, som tidigare odlat biodynamiskt på Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm. Han lämnade Stockholm för en glänta i skogen i norra Gästrikland.

Lars Krantz har med hjälp av några av Sveriges ledande trädgårdsdesigners och duktiga medarbetare från trakten skapat Wij Trädgårdar - en jättelik anläggning med flera olika trädgårdar, en trädgårdsrestaurang och en utbildning för trädgårdsmästare.

I boken visar Lars Krantz att odling i norr kan vara en kittlande utmaning. Under sommarens korta, intensiva växtperiod utvecklas perenner, ettåriga växter och grönsaker på Wij till en fest för alla sinnen. Hela härligheten återges i Pernilla Heds stämningsfulla bilder, som också visar trädgårdens skönhet vid andra tider på året.

Du hör suset från Gästriklands skogar. Du känner doften av timjan från örtagården. Du tar en vällagad måltid från trädgårdsköket och känner hur gott livet ändå kan vara. Så rofyllt. Så lustfyllt. Så intressant. Och så enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar