onsdag 2 juni 2010

Oväntat besök på Star Street

Marian Keyes

Vem - eller vad - är det som håller ett vakande öga på de boende på Star Street 66 i Dublin? Någon berättar i alla fall för läsaren vad som händer med människorna där.

Högst upp i huset bor musikbolagschefen Katie som snart ska fylla 40 och har en smärre kris. I sitt jobb måste hon smöra för nya stjärnskott, men hålla gårdagens rockstjärnor kort. Privat dejtar hon Conall, som tyvärr verkar bry sig mer om sitt arbete än henne.

Under henne bor de två muskulösa polackerna Andrei och Jan samt deras streetsmarta inneboende Lydia. Hon har en vass tunga och en ännu skarpare hjärna, men trots det några oväntade svaga punkter.

På första våningen bor 88-åriga Jemima som bor med sin hund Grudge. Hennes fosterson Fionn, som är trädgårdsmästare, ska komma och bo hos henne. För trots att han föredrar palsternackors sällskap framför människors, så ser han ut som en prins hämtad direkt ur sagans värld och har därför erbjuds en egen tv-show och måste bo i stan.

På bottenvåningen bor Matt och Maeve som lever i en skör kokong. De är väldigt, väldigt kära... eller?

Men en mystisk besökare har precis landat på Star Street 66 och stora förändringar är på gång. Gamla hemligheter är på väg att komma upp till ytan och medföra kärlek, tragik och oväntad optimism. Livet kommer aldrig att bli detsamma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar