tisdag 8 juni 2010

Vårlik

Mons Kallentoft

Den fjärde och avslutande delen i Kallentofts årstids-serie om Malin Fors vid Linköpingspolisen är här. De tidigare heter Midvinterblod, Sommardöden och Höstoffer.

Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på uteserveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Men plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion, och Linköping kommer aldrig att bli sig likt igen.

De två små barnen, tvillingflickor på sex år, sprängs i bitar. Som vanligt blir det kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollegor som får ta sig an fallet. Är det ett terroristdåd? Är det någon som vill familjen illa? Något helt annat? En lång och besvärlig utredning börjar och som bjuder på många överraskningar och hemligheter...

När Malin Fors nås av nyheten om explosionen står hon framför sin mammas kista i Uppståndelsens kapell och försöker känna någonting. Hon oroar sig samtidigt för sina barn och om hon ska klara av att hålla sig nykter och vara en bra mamma. Och hon funderar också på om hon någonsin kommer att hitta kärleken igen. Malin har fullt upp med sitt privatliv när hon rycks in i det brutala fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar